Ако изборите бяха в средата на април, в парламента биха влезли

...
Ако изборите бяха в средата на април, в парламента биха влезли
Коментари Харесай

Галъп: Същите 7 партии влизат в парламента при нови избори

Ако изборите бяха в средата на април, в парламента биха влезнали същите седем обединения, както в този момент, като отново щеше да се случи оспорвана борба сред двете основни обединения в страната. Сред главните играчи обаче този път щеше да бъде и „ Възраждане “. Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Демократична България биха били принудени да разчитат на в допълнение подсилване на твърдата си поддръжка, а обединения като „ ИТН “ и Вътрешна македонска революционна организация биха получили моментно „ сгъстяване “ на електоратите, евентуално поради известната тематика със Северна Македония.

Това са главните заключения от новите данни от без значение проучване на „ Галъп “, проведено сред 809 пълнолетни българи, в периода 31 март и 8 април.

На база всички евентуални гласоподаватели, малко по-добри още наподобяват възможностите за победа на  " Продължаваме промяната ", но при тренд на продължаващо  " стесняване на ножицата "  с ГЕРБ-СДС. Според резултатите те се подреждат по този начин: „ Продължаваме промяната “ - първи, следват ГЕРБ-СДС, ДПС, „ ИТН “, БСП, „ Възраждане “ и Демократична България на ръба на бариерата за влизане в Народното събрание.

На база действителни упования за гласоподаване обаче ГЕРБ-СДС към този момент се оказва с по-добри позиции.  Когато се погледнат данните измежду тези, за които твърдо може да се чака да гласоподават за някоя партия или коалиция, ГЕРБ-СДС има 25.9%, а Политическа партия - 23.8%. Тук Възраждане е към този момент на пето място със 7%, като преди нея са Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи с по 10%.

По-малките сътрудници в обединението сякаш са прекъснали инерцията на следизборно разколебаване и в последните три месеца по-скоро в друга степен укрепват на своите равнища на поддръжка.

Според Галъп  малко над 34 % от пълнолетните българи декларират, че не биха дали своят вот.

Изследването е направено между 31 март и 8 април – чрез директно персонално изявление с таблети измежду двустепенна извадка на инцидентен принцип, представителна за пълнолетното население на страната. Възможно отклоняване: ±3.5% при 50%-ови дялове. 1% от цялата извадка е почти еднакъв на 54 хил. пълнолетни българи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР